Vliegtickets: hoe boek je de goedkoopste vliegtickets?

Door Redactie

Het boeken van vliegtickets kan een flinke zoektocht zijn, je ziet een aanbieding, twijfelt en een dag later is de aanbieding ineens een rib uit je lijf šŸ˜’. In deze Covid-19 tijden is het helemaal lastig om een juiste ticket te boeken. Prijzen kunnen enorm uit elkaar liggen, dan wat je gewend was. Lees in dit artikel tips hoe je goedkope vliegtickets kunt vinden.



Vergelijk bij meerdere websites


Zoek niet op 1 website naar vliegtickets, er zijn zoveel vliegtickets zoekmachines welke ook verschillende boekingskosten rekenen. Zie hier een lijst van goede vliegticket zoekmachines


  • Momondo
  • Skyscanner
  • Connections
  • Cheaptickets
  • Tui vliegtickets
  • Vliegtickets.nl
  • Vliegwinkel
  • Vueling
  • WTC Ticket Center
Bekijk hier reviews, ervaringen en beoordelingen van deze vliegticket zoekmachines.



Boek op het juiste moment


Klinkt cliche maar het is echt zo. Vroeg kon het zo zijn dat je bij een airline een super last minute voor een aantrekkelijke prijs kon boeken. De airline moest de lege plek verkopen en daardoor gingen de tickets voor een gunstige prijs over de toonbank. Tegenwoordig zijn er veel low cost airlines en reizigers die bereid zijn meer te betalen voor een ticket waardoor deze strategie niet meer altijd opgaat. In dat geval raden wij je aan om via de site van skyscanner te checken wat de beste tijd is om te boeken. Dit kan enkele weken tot maanden voor de gewenste vertrekdag zijn!



Nieuwsbrieven!


Wie leest ze nog tegenwoordig, right? In geval van goede vliegtickets vinden kun je dat beter wel gaan doen! Airlines posten regelmatig via hun nieuwsbrieven last minutes deals waardoor je voor een aantrekkelijke prijs een ticket kan scoren. Mocht het niet interessant zijn kun je je natuurlijk altijd weer afmelden voor zo een nieuwsbrief.



Prijs alarm


Heb je een ticket gemist? Stel een prijs alarm in! Zo ontvang je een alert als de prijzen mochten veranderen.



Enkele reis heen en terug


Een retourvlucht is natuurlijk makkelijker, met 1 boeking heb je de hele vlucht geregeld. Toch kan het goedkoper zijn om de heen en terug vlucht afzonderlijk en via andere maatschappijen te boeken. Het is zelfs mogelijk om vanaf een ander, goedkoper vliegveld terug te vliegen!



Voorkom extra toeslagen


Voorkomen is beter dan genezen en laat je niet een extra toeslag aansmeren zoals eerder inchecken of extra bagage meenemen. Als je een goede koffer hebt die als handbagage meekan, bespaar je een hoop geld voor onnodige kosten.



Covid-19 update


Veel airlines boeken nu kosteloos extra bagage in. Dus je kunt een grotere koffer meenemen en die in het bagageruim laten meevliegen.



24-uurs regel


Mochten de door jou geboekte vliegtickets 24 uur na het boeken goedkoper worden, kun je bij de airline deze tickets kosteloos annuleren en goedkopere tickets boeken. Daarom is het altijd handig om even te checken wat de prijs van de ticket is, na het boeken!



Houdt je ogen open voor error vluchten


Vliegtuigmaatschappijen kunnen een fout maken waardoor vliegtickets ineens een stuk goedkoper zijn! Deze tickets worden snel geboekt door andere vliegticket-jagers dus je moet er wel snel mee zijn. Je kunt ook kijken op www.secretflying.com waar ze dit soort vluchten verzamelen.Ā