Beste behangafstomer kopen

Door Redactie

Waar moet je op letten als je een behangafstomer gaat kopen? Wat zijn belangrijke functies en aandachtspunten zodat je in een keer een goede behang afstomer koopt. Lees het in onderstaand artikel!Koop tip:

Vind op Bol de beste behangstomers voor een goede prijs met snelle levering.Wat is een behangafstomer?

Betrek je een nieuwe woning waar je het behang van de muren wil verwijderen? Dan is een behangafstomer eigenlijk onmisbaar. Zelf behangverwijderen is een rot klus en kan je veel tijd kosten. Als er vinylbehang of glasvezelbehang op de muren aangebracht is, is het verwijderen nog moeilijker. Een behangafstomer zorgt ervoor dat de behanglijm doorweekt en daardoor makkelijker loskomt.


Hoe werkt het?

Je vult het reservoir van de behangafstomer en laat de machine opwarmen. Zodra de machine opgewarmd is kun je de plaat tegen het behang aanhouden en je zult merken dat het behang loslaat. Herhaal dit voor de gehele muur waar het behang van af moet.


Wat zijn de opties?

Bij Bol.com heb je de keuze uit behangafstomers met een reservoir tussen 4 en 5 liter en een slang van 3.5 meter.


VONROC Behangafstomer – 2000W – 4.5Liter & 3.5m slang

De VONROC Behangafstomer is een prima keus voor een mooie prijs. Slechts 36 euro. Dit is een behangafstomer met een reservoir van 4.5 liter en een slang waarmee je 3.5m bereik hebt. Hele goede reviews met snelle levering.


Powerplus POWX340 Behangafstomer - 2200 W

Bijna even duur, met ook zeer goede en lovende reviews is de Powerplus POWX340 Behangafstomer - 2200 W. Het verschil is dat de kabel korter is. Het reservoir is even lang dus daar zit geen verschil tussen.


Waar moet je op letten bij de aanschaf van een behangafstomer?

Een van de belangrijkste zaken op te letten bij aanschaf van behangafstomer is de grootte van het reservoir en de grootte van de stoomplaat. Hoe groter het reservoir, hoe meer behang je kan afstomen en hoe breeder de stoomplaat hoe meer behang in 1 beweging los komt.


Wat mag het kosten?

De prijs voor een behang afstomer is normaliter tussen de 30 en 80 eur.


Waar kun je een behang afstomer kopen?

De meeste doe het zelf zaken verkopen behangafstomers. Je kunt terecht bij de Gamma, Karwei. Wil je liever niet de deur uit? Bestel dan eenvoudig via Bol.com. Daar vind je een gevarieerd aanbod van behangafstomers voor uiteenlopende prijzen.


Behangafstomer huren

Ook is het mogelijk om een behangafstomer te huren. De kosten van huren zijn eigenlijk bijna even duur als het kopen, daarom zou ik je aanraden om er een te kopen ipv huren. Bij Gamma is het huren van een behangafstomer, €12 per uur. Je zult niet binnen vier uur klaar zijn dus de kosten haal je eruit als je het aanschaft.