Welke kleur trouwpak past bij jou?

Door Redactie

Yes, de grote dag staat voor de deur: je trouwdag. Op deze dag wil je er natuurlijk goed uitzien en een trouwpak aan hebben waar je je goed in voelt. Nu kun je tegenwoordig ontzettend veel soorten en kleuren blijven proberen, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar goed, jouw huid- en haarkleur en je postuur zijn belangrijke factoren om hierin mee te nemen. Niet elke kleur laat je er even goed uit zien. Dus hoe pak je dit aan en kies je de juiste kleur? We nemen het met je door.

Felle kleuren

Laten we beginnen bij de meest felle kleuren. Ben jij niet van het traditionele? Dan is het palet van gedurfde kleuren voor jou. Denk aan een pak in het robijnrood, of diepblauw of misschien zelfs knalpaars. Niets is te gek. Ben je een fan van kleur, dan kun je lekker losgaan. Het is tenslotte jouw dag. Een kleine tip: als je een lichtere huid hebt, ga dan voor warme kleuren zoals een diep bordeauxrood. Donkerdere kunnen echt bijna alles hebben – experimenteer vooral even. Misschien wil je wel een trouwpak op maat laten maken in een bijzondere kleur?

Neutrale kleuren

Als felle kleuren niet je ding zijn, geen zorgen! Onderschat nooit de kracht van neutrale kleuren. Grijs, marineblauw, of zelfs zacht beige: deze kleuren geven een gevoel van klasse en zijn dan ook een goede keuze voor de heren die houden van een traditionele, chique uitstraling. Het mooie is dat deze kleuren ook nog eens super veelzijdig zijn: combineer ze met verschillende kleuren overhemden, dassen en schoenen. Een lichtgrijs pak is bijvoorbeeld perfect voor een bruiloft in de zomerzon, terwijl marineblauw of donkerder grijs ideaal is voor trouwen in de winter.

Pasteltinten

Dan hebben we nog een middenmoot: wil je kleur, maar niet té veel kleur? Dan zijn pasteltinten voor jou: licht roze, zachtgeel, lichtblauw, lila of lichtgroen. De ideale keuze voor een zomerbruiloft en linnen pakken.

Soorten stof

Stoffen hebben ook met kleur te maken. Kleuren kunnen bij verschillende soorten stoffen namelijk heel anders uitkomen. Wol is vaak favoriet door zijn duurzaamheid en het comfort, en ook echt perfect voor bijna elk seizoen of kleur. Plan je een zomerbruiloft? Kijk dan eens naar linnen of katoen in (zoals hierboven genoemd) pasteltinten. Deze stoffen ademen en houden je koel, precies wat je nodig hebt op een warme dag. Voor de wintermaanden zijn zwaardere stoffen zoals tweed of fluweel een topkeuze. Hier zijn donkerrood, donkerblauw of donkergroen bijvoorbeeld ideaal voor. Ze houden je niet alleen lekker warm, maar geven ook karakter aan je pak.
Neem de tijd, pas verschillende stijlen, en onthoud: jij moet je er lekker in voelen. Dit is jouw dag, dus jij bepaalt de regels!