De meest betaalbare 5G-ready Android-telefoons van 2023

Door Redactie

5G verovert het land en zorgt op onze telefoons voor sneller en beter internet. 5G wordt uitgerold in Nederland maar niet alle telefoons zijn al klaar voor dit nieuwe snelle internet. Wij zochten uit welke betaalbare telefoons wel klaar zijn voor 5G en zetten er een paar voor je op een rijtje.

Wat is 5G en wat betekent het voor ons internetgebruik?

 

Dankzij 5G is het makkelijker om te downloaden en uploaden en kun je sneller filmpjes laden en spelletjes spelen op je te telefoon. Zo wordt bijvoorbeeld online gokken een stuk makkelijker. Je kunt de app van het online casino snel downloaden op je telefoon en de spelletjes hebben maar weinig kans om nog vast te lopen of te haperen. Dat is prettig als je bijvoorbeeld een sports app hebt gedownload en de nieuwste live weddenschappen bekijkt. Naarmate de spellen snel vorderen, moet het profiteren van deze kansen snel gebeuren. Lage latentie van 5G helpt hierbij.

5G belangrijk voor bedrijven

Naast persoonlijk gebruik van 5G voor apps, filmpjes en games, zal 5G ook het verschil maken voor veel bedrijven met name in de maakindustrie. Bedrijven kunnen namelijk makkelijker hun machines en robots op de werkvloer met elkaar laten communiceren door het toepassen van 5G. Zo kan het werk in fabrieken en magazijnen veel nauwkeuriger en snellerworden gedaan. Daarnaast biedt 5G ook mogelijkheden voor de industrie om producten te ontwikkelen die communiceren met 5G. Denk aan slimme apparaten of zelfs zelfrijdende auto’sdie beter kunnen werken door het toepassen van 5G.

De beste betaalbare telefoons met 5G in 2023

Nu je weet wat 5G kan betekenen voor jou en de industrie, is het goed om eens te kijken naar welke telefoons van Android werken op 5G en een betaalbaar prijskaartje hebben. Wij hebben een vijftal telefoons voor je op een rijtje gezet. Dit zijn allemaal telefoons die werken met 5G.

Samsung Galaxy A04s

Het Koreaanse Samsung is al jaren een wereldleider in Android-telefoons. Met de Galaxy A04s zet het een instapmodel onder de 200 euro op de markt, waarmee je gemakkelijk alle functies van een smartphone binnen handbereik hebt op een netwerk van 5G. Het toestel komt in verschillende kleuren.

Xiaomi Redmi Note

Ook het Chinese Xiaomi timmert hard aan de weg in de wereld van de telefoons. Met deze Redmi Note haal je een telefoon in huis die je minder kost dan 200 euro, snel oplaadt en bovendien werkt met 5G.

Nokia X100

Het Finse Nokia heeft de reputatie degelijke telefoons te maken. We hebben allemaal wel een keer een 3310 in onze handen gehad, waarover gegrapt werd dat je deze telefoon nog van een flatgebouw zou kunnen gooien en dan nog gaat de telefoon niet stuk. Nokia bestaat vele jaren later nog steeds en maakt nog altijd telefoons. Hun Nokia X100 is een betaalbare smartphone waar alles op en aan zit en die ook nog eens werkt met 5G natuurlijk.

OPPO A54

OPPO is een wat minder bekend Chinees telefoonmerk dat al sinds 2004 bestaat. De OPPO A54 is een betaalbaar toestel rond de 200 euro waarmee je natuurlijk al je apps in 5G kunt gebruiken.

Motorola Moto G50

Tot slot mag ook het Amerikaanse Motorola niet ontbreken in dit rijtje. Motorola maakt verschillende betaalbare smartphones waarvan de Motorola Moto G50 eentje is die ook nog eens werkt op 5G.

De beste Android-telefoons voor 5G

Wat de beste Android-telefoon is voor 5G is nog altijd een persoonlijke keuze. Als je al jaren trouw bent aan een bepaald merk, zoek dan zeker een telefoon van hetzelfde merk dat werkt op 5G. Er is momenteel genoeg keuze zoals je ziet. Ook iPhone-modellen van iPhone 12 of hoger werken met 5G.