Wat zijn de beste poppenhuizen van 2021?

Door Redactie

Decoratief in huis en tegelijkertijd een bron van plezier en vermaak voor ouders en kind. Welkom in de wereld van poppenhuizen. Dit speelgoed is uitermate geschikt voor kinderen, de poppenhuizen lijken op huizen in mini formaat. Zelfs de kleinste details zijn aanwezig en de poppenhuizen meestal uit woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer. Met een poppenhuis kan je kind zich verplaatsen in de schoenen van de ouder en is je kind zelf eigenaar van een huisje! Wil je beginnen aan dit avontuur? Lees in dit artikel waar je op moet letten bij de aanschaf van een poppenhuis en wat het beste poppenhuis van 2021 is!

Wat is een poppenhuis?


Wist je dat de herkomst van een poppenhuis niets te maken had met speelgoed? Rond de 17e eeuw werden poppenhuizen in Noord Europa gebruikt als objecten die verbonden waren met het koningsschap en vooral volwassenen gebruikten de poppenhuizen. Poppenhuizen zijn traditionele huizen in miniformaat. Met het verstrijken van de tijd en door de gelijkenissen met echte huizen in kleiner formaat is dit artikel over tijd een populair speelgoed artikel geworden.
De schaal waar poppenhuizen op gemaakt zijn, zijn in het algemeen 1:12. Andere voorkomende formaten zijn 1:24 en 1:48. Het leuke van een poppenhuis zijn de details, zo hebben de meeste poppenhuizen bedden, stoelen, tafels en decoraties die je als "eigenaar" zelf makkelijk kunt verplaatsen om het helemaal je eigen te maken. Er zijn vele stijlen waar je uit kunt kiezen. Wil je een poppenhuis in Victoriaanse stijl, luxe huis, herenhuizen, landhuizen, kasteel.

Van welk materiaal worden poppenhuizen gemaakt?


Meest gebruikte materialen waar poppenhuizen van gemaakt zijn zijn hout, plastic of metaal. Ook komt het weleens voor dat men karton gebruikt. Een poppenhuis moet tegen een stootje kunnen daarom raden wij aan om een poppenhuis van hout uit te kiezen. Dit geeft een realistischer beeld van het huis en zorgt dat het poppenhuis robuuster is. Hout heeft ook een nadeel, namelijk dat het kan splinteren. Om die reden zie je dat fabrikanten plastic als alternatief gebruiken.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een poppenhuis?


Wij hebben een aantal factoren op een rij gezet waar je op moet letten bij de aanschaf van je poppenhuis. Het is een prijzig product en je wil dat je kind er veel plezier aan beleeft. Enkele factoren waar je op moet letten zijn ontwerp, formaat, kwaliteit, prijs en moeilijkheidsgraad.

Ontwerp


Er zijn veel stijlen waar je uit kunt kiezen. Veel gekozen stijlen zijn de Victoriaanse huizen, prinsessenkastelen, herenhuizen, luxe huizen of barbie huizen. Je kunt een stijl kiezen die bij je kindje past, zodat ze er maximaal plezier aan beleven.

Formaat


Grotere poppenhuizen hebben ook ruimere en grotere kamers. De hoogte van het huis maakt het spelen leuker en is het ok leuker om het samen te spelen. Doorgaans hebben de grotere poppenhuizen drie verdiepingen en de kleinere twee verdiepingen. Je zou verwachten dat een grotere poppenhuis ook meer ruimte in beslag neemt in je kamer, dit valt reuze mee omdat het poppenhuis de hoogte in gaat en niet in de breedte.

Kwaliteit


De kwaliteit van een poppenhuis is belangrijk en zegt wat over de duurzaamheid en levensduur van het huis. Je wil niet na aanschaf al te maken hebben met defecte onderdelen of hele instabiele poppenhuizen.

Prijs


Poppenhuizen zijn te koop in verschillende prijsklassen. Heb je al een budget in gedachten? De prijzen variëren tussen de 35 en 150 euro. Afhankelijk van het merk, kwaliteit, accessories, inclusief meubels en poppen en hoogte van het poppenhuis kan de prijs dus wat lager of juist hoger zijn.

Moeilijkheidsgraad


In elkaar zetten van een poppenhuis is niet een moeilijke taak. Je kunt het interessanter maken door zelf het interieur samen te stellen of een bepaalde meubelset los te bestellen en deze in elkaar te zetten. Poppenhuizen inclusief meubeltjes zijn populair doordat het speelhuis en de meubeltjes perfect op elkaar afgestemd zijn, niet alleen het formaat maar ook de stijl.

Beste poppenhuizen 2021


Een goede poppenhuis kiezen is afhankelijk van veel factoren. Wij hebben de volgende poppenhuizen gekozen als beste van 2021:

KidKraft Juliette houten Poppenhuis


Moderne versie van traditioneel poppenhuis met stijlvolle meubels die strak zijn vormgegeven. 120cm hoog poppenhuis met drie verdiepingen zorgt voor eindeloos speelplezier. Prachtig om te zien en geweldig om mee te spelen. Onze favoriet! Bekijk hier de actuele prijs.

Little Dutch Houten Poppenhuis


Dit poppenhuis is ook gemaakt van hout en wordt geleverd inclusief een basisset met 25 meubels en accessories. Met de meegeleverde stickers kun je het uit helemaal in eigen stijl maken. Bekijk hier de actuele prijs.

L.O.L. Surprise! OMG House - Poppenhuis


Poppenhuis met meer dan 85 verassingen. Leuk voor ieder kind. Gemaakt van hout en stabiel. Drie verdiepingen en zes kamers met een echt werkende lift. Bekijk hier de actuele prijs.

Poppenhuis webshops


Bol.com en Aliexpress zijn twee webshops die wij in ons bestand hebben staan. Andere klanten kunnen deze webshops beoordelen. Lees de reviews, ervaringen en beoordelingen met deze shops voor je een poppenhuis besteld.

Ervaringen


Heb jij een poppenhuis gehad en wat zijn jouw ervaringen ermee? Vind jij een poppenhuis een leuk cadeau voor een kind of volwassenen? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen en reviews!

Conclusie


Poppenhuizen zijn meer dan kinder speelgoed. Op een poppenhuis kun je je fantasie loslaten en het huis naar eigen smaak en stijl inrichten. Het is niet iets wat je alleen hoeft te doen. Samen kun je ook met een poppenhuis spelen. Voor kinderen is het een gewild cadeau omdat ze met een poppenhuis eigenaar zijn van hun eigen huis :)
Bij de aanschaf van een poppenhuis moet je op een aantal zaken letten waaronder kwaliteit, materiaal, formaat en prijs. De modellen die onze top 3 hebben gehaald zijn uitstekende poppenhuizen om mee te beginnen.