De beste koffiemachines van dit moment

Door Redactie

Het uitzoeken van een goede koffiemachine is niet altijd even makkelijk. Naast dat het een dure uitgave kan zijn, hangt de keuze af van verschillende factoren: hoeveel tijd wil je besteden aan het zetten van een kopje koffie, hoeveel waarde hecht je aan de kwaliteit van de koffie en hoeveel verstand heb je ervan? Je kunt natuurlijk kiezen voor een ingewikkeld Italiaans apparaat wat fantastische koffie geeft, maar heel lastig te bedienen is. Of je kiest voor een Senseo: een goede budget optie, maar het geeft geen fantastische koffie. Wil jij weten wat de beste koffie- en espressomachine op dit moment zijn? Je leest het hier.

Hiermee zet je de allerbeste kopjes koffie

Een van de best beoordeelde koffiezetapparaten is de Siemens EQ900 TQ905R09. Met dit koffiezetapparaat maak je met gemak de lekkerste kopjes koffie. Je kunt er twee tegelijk zetten en daarnaast kun je allerlei verschillende soorten koffie zetten: er staan tot wel 21 soorten koffie in het systeem. Met het bijgeleverde melkreservoir kun je bijvoorbeeld goede latte’s en cappuccino's zetten. Daarnaast kun je alles zelf instellen: de sterkte van de koffie, de hoeveelheid, maar ook de temperatuur. Hoe de koffie smaakt, dat kies je natuurlijk door het soort bonen dat je in de machine stopt. Verder kun je recepten opslaan onder een van de tien profielen, waardoor je makkelijk jouw favoriete persoonlijke koffie zet. Een bijkomstigheid is dat het apparaat behoorlijk stil is, dus je wordt niet in de ochtend door het geluid van een koffiezetapparaat gestoord. Op de site van de Consumentenbond kun je makkelijk de ene koffiemachine vergelijken met een ander, zodat je een apparaat kunt kiezen dat bij jou past.

Zet jouw koffie met een app

Een andere goed beoordeelde koffiemachine is de Jura E4. Met dit koffiezetapparaat zet je erg goede espresso en koffie. Met behulp van de Aroma-molen. Hierdoor loopt het water in een constante stroom langs de vers gemalen koffie, zodat de smaak optimaal is. Daarnaast kun je deze innovatieve koffiemachine door middel van een app bedienen, super praktisch dus!

Welke koffieboon kies je

Naast het kiezen van een goed koffieapparaat, is het ook belangrijk om de juiste koffiebonen te kiezen. De Arabica boon heeft de beste smaak, maar de Robusta heeft een hoger cafeïnegehalte. Hoe duidelijk de smaak is, hangt daarbij ook af van hoe de boon gebrand is en hoe vers het is. Zo zal de koffie het beste smaken wanneer je het binnen dertig dagen na de branding van de bonen zet.