Het beste dekbed: zo kies je het!

Door Redactie

Voor een goede nachtrust zijn verschillende factoren van groot belang. Zo wil je bijvoorbeeld een lekker matras, dat niet te veel druk uitoefent op je lichaam, heb je een kussen nodig waar je hoofd lekker in valt en heb je een dekbed met bijvoorbeeld bijpassend dekbedovertrek 1 persoons nodig dat aansluit op jouw wensen. Ben jij op zoek naar een dekbed dat helemaal bij jou past? In dit artikel vertellen we je hoe je het beste dekbed voor jou kiest.

De ideale warmte

Dekbedden bestaan er in de warmteklasse 1 tot en met 4. Ook bestaat er zoiets als een dekbed 4 seizoenen dat je uit elkaar kunt halen en zo het hele jaar door kunt gebruiken. Een dekbed met warmteklasse 1 is een heel dik winterdekbed dat eigenlijk alleen maar nodig is als je een gigantische koukleum bent, de meeste mensen kunnen toe met een dekbed met warmteklasse 2. Een dekbed met warmteklasse 3 is ideaal voor de tussenseizoenen en als je een pyjama draagt, of het niet snel koud hebt, kun je een dekbed met warmteklasse 3 het hele jaar door gebruiken. Een dekbed met warmteklasse 3 is licht en dun en perfect voor de allerwarmste weken van het jaar.

Vulling

Er zijn verschillende mogelijke vullingen voor jouw dekbed. De meeste mensen kiezen een vulling van dons, wat lekker licht, maar toch warm is en een prettige bewegingsvrijheid biedt. Voor mensen die last hebben van allergieën zoals een allergie voor huisstofmijt, zijn dekbedden met een vulling van bijvoorbeeld dacron of kamelenhaar een uitkomst. Wil je graag een dekbed met antibacteriële eigenschappen? Ga dan voor een dekbed van Tencel, dat kun je ook nog eens ontzettend heet wassen en heeft een goed vochtregulerend vermogen. Handig als je in de nacht veel zweet. Tot slot is een dekbed met een vulling van zijde ideaal voor de zomermaanden.

De tijk

Het is ook een goed idee om eens te kijken naar de omhulling van het dekbed. Hoewel de vulling van het dekbed voor het grootste deel het comfort van het dekbed bepaalt, is de zogenoemde tijk ook een factor die je mee kunt nemen in je keuze. Dit is vooral belangrijk wanneer je het snel warm hebt of veel zweet in de nacht. Het is in dat geval het best om te kiezen voor een tijk van natuurlijk materiaal. Katoen is bijvoorbeeld altijd goed.