Financiele diensten

In de categorie financiële diensten vind je allerlei bedrijven die er voor zorgen dat consumenten kunnen betalen, sparen, geld overmaken, investeren of beleggen. Denk aan bijvoorbeeld creditcard uitgevende instanties zoals ICS of aan beurshandelaren zoals Binck.

Alle bedrijven binnen financiele diensten

Logo van Geldshop

Geldshop

Ga naar Geldshop

851
0 reviews
1
Logo van TransferWise

TransferWise

Ga naar TransferWise

720
0 reviews
2
Logo van GWKTravelex

GWKTravelex

Ga naar GWKTravelex

724
1 reviews
3
Logo van Bigbank.nl

Bigbank.nl

Ga naar Bigbank.nl

626
0 reviews
4
Logo van Informer.nl

Informer.nl

Ga naar Informer.nl

59
0 reviews
5
Logo van Rompslomp

Rompslomp

Ga naar Rompslomp

68
0 reviews
6
Logo van Bezwaarmaker.nl

Bezwaarmaker.nl

Ga naar Bezwaarmaker.nl

353
1 reviews
7
Logo van GGN Nederland

GGN Nederland

Ga naar GGN Nederland

323
0 reviews
8
Logo van Brand New Day

Brand New Day

Ga naar Brand New Day

332
0 reviews
9
Logo van Jawel.nl

Jawel.nl

Ga naar Jawel.nl

237
0 reviews
10
Logo van Reeleezee

Reeleezee

Ga naar Reeleezee

86
0 reviews
11
Logo van Yoursminc

Yoursminc

Ga naar Yoursminc

63
0 reviews
12
Logo van Petplan

Petplan

Ga naar Petplan

93
0 reviews
13
Logo van Vastelastenbond.nl

Vastelastenbond.nl

Ga naar Vastelastenbond.nl

70
0 reviews
14

Lees meer informatie over financiele diensten bedrijven

Ervaringen met beleggen
Beleggen kan tegenwoordig heel eenvoudig en op verschillende manieren. Het kan via je eigen bank. Alle grote Nederlandse banken zoals ING, ABN AMRO, Rabobank bieden hun eigen beleggingsproducten aan. Dit varieert van passief tot actief beleggen. Nadeel van beleggen via je eigen bank is dat de kosten aanzienlijk hoger zijn dan bij een kleinere broker.

Het alternatief voor beleggen via je eigen bank, is beleggen bij een broker. Je hebt brokers zoals Binck en DeGiro. Tussen deze brokers bestaan ook nogal wat verschillen (waaronder kosten), maar ook gebruiksgemak van het beheer en functionaliteiten (wil je zelf maandelijks geld overmaken of mag het worden afgeschreven middels automatische incasso?).

Heb jij ervaring met een beleggingsproduct via je eigen bank of juist een van de brokers? Wij horen het graag! Zijn de rendementen waar gemaakt? Is het een makkelijk te bedienen systeem? Laat je review, ervaring of beoordeling achter!

Ervaringen met Creditcards
In Nederland is ICS een van de grootste uitgevers van creditcards, dit doen zij via hun eigen site maar ook hebben ze samenwerkingen met banken zoals ABN AMRO of organisaties zoals de ANWB. Wil je een creditcard aanvragen dan kom je dus al gauw uit bij iCS. In de categorie financiële diensten vind je alle creditcards die uitgegeven zijn door ICS, je kunt ze reviewen en ons laten weten wat jouw ervaringen zijn. Is het betaalgemak echt zo goed als ze beweren?

Ervaringen geld overmaken (buitenland)
Of je nou een vakantiehuisje boekt in Frankrijk of online iets koopt bij eBay in het buitenland, je zult geld moeten overmaken naar het buitenland. Per betaalwijze zitten er meer of minder kosten aan verbonden. Betalingen binnen Europa zijn gratis (mits je aan enkele voorwaarde voldoet), de betaling gaat via het IBAN (international Bank Account Number) en BIC (Bank Identifier Code) van de ontvanger. Je kunt maximaal €50.000 overmaken. Het bedrag moet in euro’s zijn en als er transactiekosten bijkomen worden ze gedeeld met de begunstigde.

Overmaken van vreemde valuta is een stuk duurder en dat verschilt per bank. De standaard grotere Nederlandse banken hanteren bijna allemaal een vast bedrag + een percentage van het bedrag wat je overmaakt. Een kleinere bank zoals Bunq werkt samen met TransferWise, een bedrijf waarbij je geen koersopslag betaald maar wel de vaste prijs van hen, die per valuta verschilt. In het algemeen is het goedkoper om geld over te maken via TransferWise dan via je traditionele bank.

WesterUnion, MoneyGram
Mocht je geen andere keuze hebben en perse geld over moeten maken, dan is WesternUnion een optie. De kosten voor het gebruik van WesternUnion zijn hoog, hou daar rekening mee.

Cryptocurrencies
Tot voor kort was cryptocurrency iets wat alleen voor geeks en nerds interessant was. Tegenwoordig is het breeder in ons financieel leven ingeburgerd. Online cryptocurrency kopen kan middels exchanges, je stort geld op die exchanges en vanaf daar kun je de Bitcoins of altcoins kopen. Heb jij BitCoins gekocht via een cryptocurrency platform? Hoe is dat gegaan? Wat zijn je ervaringen geweest? Wij lezen het graag!